Dobrovolní hasiči z Litoměřic dostali poděkování za pomoc při likvidaci ohniska ptačí chřipky
Foto: archiv SDH Litoměřice
Litoměřice

Litoměřice - Sedm členů Sboru dobrovolných hasičů z Litoměřic dostalo poděkování od ředitele Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje Romana Vyskočila za několikadenní zásah v Libotenicích při likvidaci více než 188 tisíc kusů drůbeže nakažené ptačí chřipkou.

„Dovolte mi poděkovat za odvedenou práci při tomto mimořádném zásahu, který byl prováděn v rizikovém a infekčním prostředí za použití speciálních ochranných oděvů s filtračními maskami s následnou dekontaminací. Zásah byl fyzicky, psychicky i časově velmi náročný,“ napsal Roman Vyskočil prostřednictvím datové schránky jak hasičům, tak litoměřickému starostovi Ladislavu Chlupáčovi, neboť město je zřizovatelem SDH.

Mimořádná událost začala v Libotenicích 28. prosince 2021 a skončila 1. ledna 2022. „Nasazení vašich sil bylo přínosem při likvidaci ohniska ptačí chřipky v Libotenicích. Děkuji,“ dodal ředitel HZS Ústeckého kraje.

Litoměřičtí dobrovolní hasiči se na místě střídali ve dvou směnách po dvou hodinách. V jedné byli tři a v druhé čtyři členové sboru. „Chlapi to brali standardně, jsou na nepříjemné situace zvyklí. Zásah byl náročný zejména kvůli neprodyšnému oděvu a masce, v níž museli pracovat,“ upřesnil Martin Šimek, velitel SDH Litoměřice, jež si poděkování váží.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru