Vánoce pohledem hasičů: Za štědrovečerními požáry stály prskavky i svíčky, lidé se při nich zranili
Ilustrační foto, zdroj: HZS ČR
Litoměřice

ČR - Požáry od prskavek a svíček se nevyhnuly ani letošním Vánocům. Celkem vyjeli hasiči dne 24. prosince k 46 požárům, a 21 osob se při nich zranilo.

Mezi další události patřily zásahy u dopravních nehod, těch bylo 66 a technické pomoci v počtu 158. Celkem vyjeli hasiči během včerejšího dne k 320 událostem.

Nejvíc požárů bylo na Štědrý den v kraji Moravskoslezském a hlavním městě Praze, v obou krajích vyjeli hasiči k 6 požárům. Naopak zcela bez požárů se Štědrý den obešel v Olomouckém kraji.

PŘÍKLADY POŽÁRŮ ZE ŠTĚDRÉHO DNE:

Typicky vánoční požár likvidovali hasiči ze stanice HZS Moravskoslezského kraje Frýdek-Místek. Požár vánočního stromečku ve 14. patře výškové budovy byl na tísňovou linku ohlášen necelých patnáct minut po půl šesté. K zásahu byly vyslány dvě cisternové automobilové stříkačky. Příčinou požáru byla stanovena prskavka.

V Ústeckém kraji těsně před 17 hodinou zasahovali hasiči u požáru ve Varnsdorfu v pátém patře panelového domu. Požár zde vzniknul od svíčky na adventním věnci. Dvě osoby musely být předány do péče Zdravotnické záchranné služby.

V Hradci králové došlo k požáru bytu od prskavky na vánočním stromečku krátce před 18 hodinou. Hasební zásah prováděli hasiči pomocí dvou vodních proudů, jeden vedli vnitřkem domu, druhý pomocí výškové techniky. Dva lidé z bytu, kde požár vznikl, se nadýchali zplodin hoření. Hasiči jim poskytli kyslíkovou terapii a oba předali do péče Zdravotnické záchranné služby. Z bytu zachránili zasahující hasiči také psa a kočku. Požár byl zlikvidován kolem 18,20 hodiny.

Svíčka stála za požárem rodinného domu v Praskačce (Královéhradecký kraj). Třem jednotkám byl vyhlášen poplach po 20,00 hodině. Oheň zasáhl podkroví domu. Nikdo z obyvatel naštěstí nebyl zraněn. Před 21,00 hodinou byl požár lokalizován a likvidaci požáru ohlásil velitel zásahu po 22,00 hodině.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru