OPRAVDU SE STALO: Maminka začala rodit během požáru rodinného domu
Hasiči během zásahu asistovali také u začátku porodu. Foto: Hasiči města Štětí
Litoměřice

Štětí - Jednotka hasičů ze Štětí vyjela do místní části Radouň k požáru komína v rodinné domě. To ještě hasiči nevěděli, co je na místě likvidace požáru čeká jiného, kromě boje s ohněm.

Na místě během zásahu majitelka nemovitosti v pokročilém stádiu těhotenství začala mít velké bolesti. "Na místě náš zdravotní bratr a člen zdravotnického týmu Hasičů Štětí ve spolupráci s dalšími kolegy Hasičů města Štětí a HZS Ústeckého kraje zahájili předlékařskou první pomoc a během pár chvil jsme věděli že se jedná o porod s kontrakcemi po dvou minutách," popisují hasiči svůj hodně neobvyklý zásah.

Byla zahájena kontrola fyziologických funkcí, podán kyslík a materiální příprava na porod. Na místo byla přivolána Zdravotnická záchranná služba Ústeckého kraje. Malá Emma se nakonec narodila v porodnici.

"Tím jsme se stali prvním článkem příchodu na svět malé Emmy, která byť se narodila velmi předčasně, je velkou bojovnicí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru