OBRAZEM: Čtvrtá adventní neděle! Lidé vyrazili na nákupy, někde už jsou slevy
Jedno z velkých nákupních center v Ústeckém kraji: Olympia Teplice. Je čtvrtá adventní neděle. Foto: e-deniky.cz
Litoměřice

Ústecký kraj - Je čtvrtá adventní neděle, do Vánoc zbývá posledních pět dní, několik desítek hodin. Lidé využili volného dne k nákupům vánočních dárků a zaplnili obchodní centra. Ta návštěvníky nabádají k nošení roušek a dodržování rozestupů, aby se v nich zákazníci cítili bezpečně.

V Ústeckém kraji je necelá desítka větších a velkých obchodních center a několik nákupních parků. Pohled na ně byl v neděli všude podobný: plná parkoviště a lidé korzující po chodbách či mezi obchody. Na některých jsou již vidět velké plakáty avizující slevy.

Policisté v této souvislosti před Vánoci, kdy je větší kumulace lidí v obchodech, nabádají veřejnost k opatrnosti. Lidé mají mít na paměti na nebezpečí odkládání tašek, batohů či kabelek na nákupní vozík, které jsou následně výzvou pro případného pachatele. Dále na nebezpečí krádeže při ukládání zavazadel a osobních věcí na parkovišti do prostoru vozidla.

Pokud vás zástupy lidí nelákají a raději při nakupování zůstáváte v elektronickém prostředí, i tam buďte opatrní. Česká obchodní inspekce v závěru roku řeší denně 40 až 50 stížností, dotazů, či spotřebitelských podání na internetové obchody. Drtivá většina nespokojených spotřebitelů si stěžuje na tzv. „nákupní galerie“, dlouhé doby dodání zboží v řádu měsíců, případně nedodání žádného zboží.

Foto

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru