Zákon o zavření obchodů tyto Vánoce neplatí! Mohou zůstat otevřené
ilustrační foto: CC0
Litoměřice

ČR - Česká obchodní inspekce reaguje na dotazy médií, podnikatelů i spotřebitelů a vysvětluje, že zákon o prodejní době v maloobchodě se letos na Štědrý den a 25. prosince neuplatní, tedy jednoduše řečeno „neplatí“.

Žádné kontroly na prodej v prostorách nad 200 m² proto ČOI v těchto dnech provádět nebude, obchodníci se však musí řídit platnými protiepidemickými opatřeními. Zákon zakazující prodej ve vybrané státní svátky v provozovnách nad 200m² se neuplatní ve stavu nouze.

Stav nouze byl vyhlášen 25. listopadu 2021 na dobu 30 dnů s účinností od 26. 11. 00:00 do 25. prosince 23:59. Stále však platí všechna aktuální protiepidemická opatření, která se i v průběhu nouzového stavu mohou měnit, proto je dobré sledovat stránky Vlády ČR.

Pokud nebude nouzový stav prodloužen, bude zákaz ve dnech 26. prosince a 1. ledna opět platit, a velké provozovny s prodejní plochou nad 200m² tak nebudou moci prodávat, stejně jako například prodejny s použitým zbožím.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru