STALO SE: Mladíček stvořil pohádku o velkém dědictví. Za půjčku známému slíbil miliony navíc a Mercedes
ilustrační foto
Litoměřice

Most - Podnikavcem s nepoctivými úmysly se ukázal být teprve 18letý mladík z Mostu. Ten měl podvodným jednáním připravit o 165 tisíc korun svého známého.

Od něj si měl postupně vypůjčovat peníze, které mu poškozený zasílal většinou na různé účty a to pod příslibem pozdějšího vrácení peněz i s milionovými úroky a také formou daru. Podvodníček mu namluvil, že zdědí několik desítek milionů korun od příbuzného a až mu dědictví přijde, tak vrátí nejen dluh, ale přidá navrch i několik milionů korun a navíc mu daruje i osobní vůz značky Mercedes.

"Aby potvrdil pravdivost svých slibů, dokonce s poškozeným sepsal smlouvy o půjčce a darovací smlouvy a také mu poslal falešnou kopii stavu svého účtu s částkou několik desítek milionů korun. Poškozený bohužel všem těmto slibům uvěřil a peníze mu půjčil," uvedla mluvčí policie Ludmila Světláková.

Jak se ukázalo, obviněný vypůjčené peníze neměl v úmyslu vůbec vracet a žádné dědictví ani neočekával. Policie částku již nezajistila, tu celou obviněný utratil pro svoji potřebu. Vyšetřovatel mostecké policie 18letého Mostečana obvinil z přečinu podvodu. Mladík je vyšetřován na svobodě. Za takový podvod ho může soud potrestat až pětiletým trestem odnětí svobody.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru