STALO SE: Lidská zrůda se u řeky zbavila fenky s čerstvě narozenými štěňaty! Jedno v mrazech nepřežilo
Nalezená fenka. Foto: Útulek pro opuštěná zvířata Jimlín
Litoměřice

Žatec – Malou fenku s narozenými štěňaty, která měla ještě kus pupečníkové šňůry, někdo před dvěma týdny vyhodil u řeky Ohře v Žatci jen v hadrovém pelíšku s kusem slabé deky. Teploty se ten den pohybovaly okolo nuly. Následkem toho jedno ze čtyř štěňat nepřežilo.

I přes to, že feně i mláďatům pracovníci Útulku v Jimlíně, kam se následně dostali, zajistili maximální péči, stav štěňat byl kritický a bojovala o život. „Je to zázrak, že vůbec přežila. Ta štěňata nemají po porodu žádnou imunitu a byla vystavena dost nepříznivým podmínkám,“ řekl provozovatel Útulku pro opuštěná zvířata David Kubalík.

Fenka je prý velmi agresivní. „Může to být psychika, může to být poporodní šok, který zažila, uvidíme, jak se bude chovat později, až budou štěňata větší,“ vysvětlil Kubalík.

Vypadá to, že štěňata mají to nejhorší za sebou. „Rostou a přibývají na váze,“ raduje se provozovatel útulku.

Ani fenka, ani její potomci zatím v adopci nejsou. Do nových rodin se můžou vydat až štěňatům budou minimálně dva měsíce, budou očkovaná a čipovaná. Fenka, která dostala jméno Buffy, si na nového majitele musí počkat, až se její agresivita zmírní a bude v psychické pohodě.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru