POZOR! Město Litoměřice kvůli zhoršující se pandemii ruší či upravuje programy těchto akcí
ilustrační foto
Litoměřice

Litoměřice - Vedení města Litoměřice ruší veřejné projednání strategického projektu města Geosolar, souvisejícího s bezpečnou a čistou energií. Konat se mělo v úterý 23. listopadu v hradu za účasti domácích i zahraničních odborníků na energetiku. Zároveň upravuje program rozsvícení vánočního stromu plánovaného na pátek 26. listopadu, tedy před první adventní nedělí.

Důvodem je zhoršující se epidemiologická situace a doporučení vlády nabádající k opatrnosti. „Veřejné projednání Geosolaru uskutečníme v náhradním termínu, jakmile se situace začne zlepšovat,“ informoval místostarosta Karel Krejza.

Již naplánovaný kulturní program rozsvícení vánočního stromu proběhne v nezměněné podobě. Zrušen je ale slavnostní akt vlastního rozsvícení stromu a výzdoby města plánovaný na 18. hodinu. Výzdoba centra města se rozsvítí v blíže neupřesněný čas v podvečer. „Chceme předejít tomu, aby se v jeden okamžik shromáždily na náměstí stovky, možná i tisíce dospělých a dětí,“ vysvětlila ředitelka Městských kulturních zařízení Litoměřice Michaela Mokrá. Na rozsvícení navážou adventní trhy, jejichž podoba bude upřesněna a zveřejněna počátkem příštího týdne po konzultacích s krajskou hygieničkou.

Slavnostní večer spojený s vyhlášením Srdcaře roku 2021 a oceněním dobrovolníků za práci nezištně odváděnou ve prospěch druhých lidí se ve středu 24. listopadu v hradu uskuteční, a to v souladu s platnými protiepidemiologickými opatřeními. Vstup bude povolen pouze očkovaným lidem a těm, kteří Covid-19 prodělali.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru