Šťastný konec pátrání: Senior (79) zmizel před obchodem, pěšky urazil přes padesát kilometrů!
Ilustrační foto, zdroj: Policie ČR
Litoměřice

Ústí nad Labem, Litoměřicko - Ústečtí policisté v úterý v odpoledních hodinách vyhlásili celostátní pátrání po pohřešovaném 79letému muži. Na policejní služebnu se dostavila 67letá žena s tím, že pohřešuje svého manžela, který trpní Alzheimerovou chorobou.

Uvedla, že byli spolu ve městě a manžel na ni čekal před obchodem. Když po chvilce vyšla, tak už tam manžel nebyl a ani nikde v okolí. Snažila se ho hledat, ale bezvýsledně. Policisté ihned začali po muži pátrat. "Do éteru všem hlídkám šla informace o pátrání i s popisem muže. Manželka rovněž uvedla, že muž je jinak v dobrém zdravotním stavu a rád chodí. Popis muže měli nejenom policisté, ale i strážníci a zaměstnanci dopravního podniku. Bohužel pátrání bylo negativní," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská. 

K policejním hlídkám se při setmění přidali i policisté speciální pořádkové jednotky. S každou hodinou navíc rostly obavy. Přes celou noc se muže vypátrat nepodařilo. V ranních hodinách ovšem přišla pozitivní zpráva. "Kolegové z Roudnice nad Labem ústeckým policistům oznámili, že seniora mají, že se v současné době nachází v roudnické nemocnici na ošetření," pokračuje Hyšplerová.

Senior během krátké doby pravděpodobně po cyklostezce došel až do Roudnice nad Labem, což je cca 50 kilometrů. Zde si vyčerpáním sedl na lavičku a až projíždějící cyklisté mu zavolali Zdravotnickou záchrannou službu. Manželka policistům uvedla, že když se s manželem poté bavila, tak neustále opakoval, že „závodil s cyklisty“.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru