Milé gesto: Energetici již popáté provětrali doma své šatníky, aby pomohli lidem v nouzi
Pro zhruba 100 kg různého ošacení, 9 párů bot, převážně dětských, 12 kabelek a jeden kočárek přijel do děčínského sídla ČEZ Distribuce Antonín Nezbeda, provozní technik Oblastní charity Ústí nad Labem. Foto: ČEZ, Ota Schnepp
Litoměřice

Ústecký kraj – Domácí komody, skříně a šatníky, ale také u sousedů a známých provětrali energetici napříč celou Skupinou ČEZ, kteří se hned v pěti lokalitách zapojili do charitativní sbírky šatstva, obuvi a módních doplňků pro neziskové organizace.

Konkrétně v děčínském sídle ČEZ Distribuce se podařilo pro Oblastní charitu Ústí nad Labem nashromáždit bezmála 100 kg mírně obnošeného, zánovního, ale i zcela nového ošacení, včetně 12 kabelek, 9 devíti párů bot a jednoho kočárku (golfky).

Co se ošacení týče, jednalo se o pestrou směsici pánského, dámského a dětského oblečení do hezkého počasí i současné nepohody. Různá trička, kalhoty, kraťasy, teplákové sady, svetry, sukně, šaty, bundy, mikiny, košile, halenky a podobně; vše pro Krizové zařízení pro ženy a Noclehárnu pro muže. „Všem moc děkujeme. Stejně jako v předchozích letech určitě najdeme pro vše konkrétní využití, zvláště v našich šatnících, které máme v Domě Samaritán, Centru pro rodinu Ovečka a Centru pro děti Světluška,“ kvitoval opětovnou pomoc energetiků Jakub Modes, ředitel Oblastní charity Ústí nad Labem, která poskytuje sociální, sociálně zdravotní, prorodinné a charitativní služby.

Skupina ČEZ všude tam kde působí, dlouhodobě neziskové organizace podporuje, a to jak finančně, tak i prostřednictvím podpory svých zaměstnanců. Dlouholetou tradici mají například velikonoční a vánoční trhy, během nichž různé chráněné dílny nabízejí své výrobky. Dalším významným prvkem pomoci se staly „charitativní snídaně“ s možností koupě produktů chráněných pracovišť v regionu. Neméně významná je pak přímá pomoc v rámci dobrovolnických dnů. Ty mají název „Čas pro dobrou věc“ a energetici tak mohou věnovat proplacený pracovní den neziskovým organizacím, jež působí hlavně v sociální oblasti či se zabývají ochranou životního prostředí.

„Máme radost, že kolegům napříč celou Skupinou ČEZ není jejich okolí lhostejné a zcela přirozeně se zapojují do celospolečensky prospěšných projektů. Jednou z aktivit našeho týmu je přinášet inspiraci a příležitosti pomoci, abychom společně naplňovali poslání být dobrým partnerem, který rozvíjí vztahy s komunitami a neziskovým sektorem. Zájem a ochota pomoci tam, kde je to zapotřebí, tak dává naší práci smysl. Obojí je pro nás i výzvou a hlavně důležitou motivací pro přípravu dalších projektů prospěšných pro společnost,“ dodává k tomu Petra Junger, manažerka útvaru Diverzita a inkluze.

Charitativní Průvan v šatníku energetiků ze Skupiny ČEZ probíhá tradičně kromě Děčína také v Praze, Dukovanech, Temelíně, Ostravě, Zábřehu a Hradci Králové, tedy v centrálních místech regionů, v nichž Skupina ČEZ působí. Jen v děčínském sídle ČEZ Distribuce se přitom za pět let podařilo nashromáždit 1 242 kg potřebných věcí, včetně bot, kabelek a věcí pro domácnost, jako jsou drobné elektrospotřebiče, porcelán, sklo či nádobí na vaření. V letech 2017 a 2018 byla příjemcem celkem 565 kg obecně prospěšná společnost JURTA se sídlem v Nebočadech. V dalších letech, stejně jako letos, pak již vše putovalo do Oblastní charity v Ústí nad Labem.

Posláním Oblastní charity Ústí nad Labem přitom je pomoc bližnímu v nouzi, která vychází z křesťanských zásad bez ohledu na jeho příslušnost k rase, národnosti, náboženství, státní a politické příslušnosti. Je jednou z jedenácti profesionálních charit v Litoměřické diecézi, působí v ústeckém vikariátu a konkrétně poskytuje tyto sociální služby: Centrum pomoci Samaritán, Noclehárna Samaritán, Azylový dům Samaritán, Centrum služeb pro rodinu Světluška, Terénní programy, Komunitní centrum pro děti Světluška, Dům pokojného stáří sv. Ludmily - Domov pro seniory, Dům pokojného stáří sv. Ludmily - domov se zvláštním režimem, Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Tykadlo a Centrum pro rodinu Ovečka, které obnáší sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi, mateřské centrum a školní družinu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru