Malý vzrůstem, přesto velký bojovník! Perníček byl kousek od smrti, teď se zase raduje ze života
Kocourek Perníček
Litoměřice

Jimlín – Sotva dvouměsíčního kocourka našla minulé úterý běhat po ulici jedna žena v Lounech a odvezla ho na městskou policii. Odtud se dostal do Útulku pro opuštěná zvířata v Jimlíně, kde začal boj o jeho život. Kocourek měl totiž utrženou zadní nohu.

Co se zvířeti stalo, jde jenom těžko odhadnout. Buď mu na nohu něco těžkého spadlo a nebo je možné, že mu ji ukousl nějaký pes. „Nedalo se úplně přesně identifikovat, jak se mu to stalo, protože rána nebyla čerstvá, minimálně jeden den s tím pahýlem pobíhal,“ řekl provozovatel útulku David Kubalík.

3007pernicekkz2

Perníček ještě před operací

I přes rychlý převoz k veterinářce na tom zvíře nebylo rozhodně dobře. Do rány se mu totiž dostala infekce a noha byla zanícená. „Hrozilo, že operaci, kdy se mu musel amputovat zbytek nohy, nepřežije,“ popsal Perníčka stav Kubalík.

Perníček, který vážil 0.9 kilogramů, ale zabojoval a náročnou operaci přežil. „Roste jako z vody, vážili jsme ho a pěkně přibírá. Dnes mu veterinářka vyndala stehy a všechno vypadá dobře,“ raduje se David Kubalík. Kocourek Perníček se tam může začít těšit na nového majitele.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru