Během úterní bouřky napršelo za dvě hodiny vody jako za celý měsíc. Meteorologové očekávají další
ilustrační foto: CC0
Litoměřice

Ústecký/Karlovarský kraj - V extrémních bouřkách, které se prohnaly Českem, za 2 hodiny napršelo skoro tolik vody jako je červencový normál.

Českem se během úterního večera a první poloviny noci na středu v západní polovině území přehnaly i extrémně silné bouřky doprovázené přívalovým deštěm. „Nejvyšší srážkové úhrny hlásil Ústecký kraj na Lounsku - na stanici Hřivice spadlo za dvě hodiny 75 mm a v Žatci 58 mm a hned za ním Karlovarsko – Měděnec 55 mm, Aš 45 mm. Přitom červencový měsíční srážkový normál je 79 mm,“ popsala situaci meteoroložka Dagmar Honsová.

Nouze nebyla ani o krupobití a uhodilo skoro 33 tisíc blesků. Ojedinělé bouřky očekávají meteorologové nejméně do konce týdne.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru