Ústecký kraj se potýká s nedostatkem psychiatrů i psychologů. Města žádají o pomoc ministra zdravotnictví
Setkání u „kulatého stolu“ v Chomutově. Foto zdroj: Město Chomutov
Litoměřice

Ústecký kraj - Vedení města Chomutov ve spolupráci s Agenturou pro sociální začleňování v úterý 22. června uspořádalo setkání u „kulatého stolu“. Jednání se zúčastnili zástupci Krajského úřadu, VZP pojišťovny a také zástupci jednotlivých měst Ústeckého kraje.

„Sešli jsme se tu všichni proto, abychom projednali možnosti navýšení počtu psychologů a psychiatrů pro dospělé i děti. Konkrétně v našem okrese jich je veliký nedostatek,“ řekl na úvod náměstek primátora Milan Märc.

Ústecký kraj se dlouhodobě potýká s alarmujícím nedostatkem odborníků, a to především v oborech klinické psychologie a psychiatrie. Z důvodu zatížení vysokou nezaměstnaností, zadlužením obyvatel a sociálním vyloučením vyplývá zvýšená potřeba podpory duševního zdraví. V průběhu setkání bylo možné připojit se podpisem ke společným žádostem ministrovi zdravotnictví, Všeobecné zdravotní pojišťovně a Krajskému úřadu Ústeckého kraje o navýšení počtu odborníků.

Představen byl také pilotní projekt, na kterém se podílí město Chomutov společně s Centrem psychosomatické medicíny z Prahy. „Odborníci z Centra poskytují zdravotnické služby v oborech psychiatrie, psychologie a adiktologie jeden den v týdnu u nás v Chomutově,“ doplnil náměstek primátora Milan Märc. Ředitel společnosti Centra Martin Vlček si spolupráci s městem Chomutov pochvaluje a věří, že namotivuje další odborníky v kraji.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru