Město pomůže podnikatelům, za předzahrádky letos platit nemusí
Zdroj: www.litomerice.cz
Litoměřice

Litoměřice - Litoměřičtí radní pokračují v pomoci místním podnikatelům. Poté, co loni do podpory podnikatelů provozujících živnost v nebytových prostorách vlastněných městem a uzavřených vládním rozhodnutím investovalo více než dva miliony korun, přišli s dalším rozhodnutím. Za letošní rok nemusejí hradit poplatek za zábor veřejného prostranství související s umístěním předzahrádek před provozovnami.

Odhadovaný dopad do rozpočtu města ale není příliš vysoký (zhruba 113 tisíc korun), protože poplatky za předzahrádky jsou v Litoměřicích ve srovnání s jinými městy poměrně nízké.

„Pomoc od města je vítaným krokem určitě nejen pro mě, ale i pro ostatní provozovatele gastropodniků. V této nelehké době je každá podpora příjemná,“ konstatoval v této souvislosti majitel litoměřické restaurace Johannahof Miroslav Prokůpek, který však již poplatek pro letošní rok stejně jako ostatní provozovatelé uhradil. Vrácen mu proto bude městem ve stejné výši formou daru. Cílem podpory je zachování dostupnosti služeb občanům.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru