OBRAZEM: Celníci se zaměřili na přetížené náklaďáky, hmotnostní limity nedodrželo několik řidičů
Foto: Celní správa ČR
Litoměřice

Lovosicko - Ve středu zaměřila mobilní hlídka celníků svou pozornost na kontrolu hmotnostních limitů u nákladních a dodávkových vozidel. Vytipovaná vozidla jedoucí po dálnici D8 celníci naváděli na stanoviště nízkorychlostního vážení nedaleko Lovosic.

Čtyři přetížená vozidla patřila tuzemským dopravcům a jedno polskému dopravci. Největší překročení celkové hmotnosti vozidla naměřila hlídka celníků u nákladního vozidla DAF pražského dopravce s nákladem štěrku, a to o 1 160 kilogramů.

3005celnicikz2

Foto: Celní správa ČR

Řidičům byla za překročení přípustných hodnot stanovených zákonem uložena na místě pokuta v úhrnné výši 12 tisíc korun. Dopravce čeká správní řízení, které už povede odbor dopravy.

3005celnicikz3

Foto: Celní správa ČR

Kontrolní vážení provádí celní správa v rámci výkonu státního odborného dozoru v silniční dopravě. Kontrola hmotností silničních motorových vozidel je prováděna za účelem ochrany pozemních komunikací před nadměrným opotřebováním a destrukcemi. Tento dozor má rovněž významný podíl na bezpečnosti silničního provozu, jelikož přetížená vozidla jsou potenciálním nebezpečím pro další účastníky silničního provozu.

3005celnicikz4

Foto: Celní správa ČR

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru