POZOR! Na železniční trati mezi Libochovicemi a Louny se chystá velká letní výluka
ilustrační foto
Litoměřice

Lounsko, Litoměřicko - V letních měsících nás kromě oblíbených dovolených čekají také méně oblíbené výluky. Jedna z největších v Ústeckém kraji bude zahájena na železniční trati č. 114 v úseku Libochovice – Louny od 15. června a potrvá až do 22. září.

Během této výluky bude vlaková doprava na lince U11 v úseku Louny město – Libochovice přerušena a převedena na náhradní autobusovou dopravu (NAD). Jelikož by obvyklou náhradou jedním autobusem podél trasy dráhy došlo k neúměrnému prodloužení cestovních dob, je připraveno netradiční řešení, které by mělo cestujícím garantovat téměř shodný dojezdový čas v porovnání s bezvýlukovým stavem. Princip spočívá ve dvojité náhradě každého vlaku.

Modrá trasa náhradní autobusové dopravy obslouží obce na pravém břehu Ohře a svým způsobem půjde o zastávkový autobus, který zajistí téměř všechny místní přepravní vazby. Z důvodu umístění obce Koštice jako jediné na levém břehu řeky Ohře a vzhledem k tomu, že je v obci Koštice do konce srpna úplná uzavírka komunikace II/249, pojede po druhé straně Ohře mezi Louny a Libochovicemi rychlíková červená linka, která bude zastavovat pouze v obci Koštice.

Jedná se o rozsáhlou akci, která se dotkne jízdního řádu nejen vlakové dopravy, ale zasáhne také autobusovou linku 705. Převedením vlakové dopravy do dopravy autobusové v cca hodinovém intervalu umožní v úseku Louny – Slavětín náhradu linky veřejné autobusové dopravy č. 705 modrou linkou NAD.

Pro linku 705 bude v úseku Slavětín – Peruc,Telce platit zvláštní výlukový jízdní řád, který bude uzpůsoben příjezdům NAD do Slavětína pro zajištění přestupu mezi NAD a linkou 705. Z linky 705 se díky uzpůsobenému jízdnímu řádu ve Slavětíně dostanou cestující na navazující spoje oběma směry - jak do Loun, tak do Libochovic.

V nahrazeném úseku Louny – Slavětín bude NAD zastavovat také na běžných zastávkách linky 705. Výlukové jízdní řády linek U11 a 705 budou běžně dostupné na všech obvyklých místech určených pro zveřejňování jízdních řádů DÚK.

2805mapka

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru