Začíná dlouho očekávaná rekonstrukce dožilého vodovodu v Terezínské ulici
Ilustrační foto
Litoměřice

Lovosice - Severočeská vodárenská společnost (SVS) zahajuje plánovanou investiční akci roku 2021: V Lovosicích, ulici Terezínská, proběhne rekonstrukce zastaralého poruchového vodovodu a dožilé netěsné kanalizace pro cca 300 napojených obyvatel v dotčeném úseku. Stavba bude probíhat v koordinaci s investiční akcí ŘSD.

V uvedené lokalitě se v souběhu se stokou z betonu DN 700 nachází vodovod z litiny DN 60 z roku 1937. Dále je v souběhu s kanalizací z betonového vejce DN 500/750 úsek vodovodu z litiny DN 200, rovněž z roku 1937. Řady jsou dožilé s narůstajícím počtem poruch.

V úseku od prodejny Billa k okružní křižovatce ulic Terezínská x Zámecká x Márová x Kostelní se na pravé straně komunikace nachází kanalizace z betonu DN 700 v celkové délce 301 metrů. Kanalizace byla uvedena do provozu v roce 1989. Kamerová prohlídka prokázala, že je stoka v dobrém technickém stavu a rekonstrukci nevyžaduje.

Na levé straně komunikace se nachází kanalizace z betonového vejce 500/750 z roku 1910. Zde prohlídka kamerou zjistila vymleté spáry zdiva, prorůstající kořeny, netěsnosti, tvořící se kaverny.

Z uvedených technických důvodů, a s ohledem na koordinaci se stavbou ŘSD, rozhodla SVS o provedení rekonstrukce vodovodu v délce 319,2 metrů a zrušení stávající nevyhovující kanalizační stoky.

Předmětem stavby je tak zrušení stávající kanalizační stoky betonového vejce 500/750 v celkové délce 249,0 metrů, vč. přepojení domovních přípojek a přípojek od stávajících uličních vpustí na stávající stoku z betonu DN 700, která je v dobrém stavu. Součástí stavby budou zároveň všechna propojení odbočných řadů se stávající stokou BE 700 v daném úseku. Rušená kanalizace začíná šachtou v blízkosti č.p. 435 a pokračuje ul. Terezínská v souběhu se stávajícím vodovodem LT 200 v levé časti komunikace a končí za křižovatkou ul. Terezínská x Husova. Dále dojde k rekonstrukci stávajícího vodovodu vč. přepojení všech přípojek a zrušení stávajícího vodovodu LT 60 v celkové délce 280,0 metrů. Rekonstrukce vodovodu začíná v blízkosti č.p. 435 napojením stávajícího vodovodu PVC d225 a dle staničení pokračuje v levé části komunikace až k okružní křižovatce ul. Terezínská x Mírova, kde se napojí na stávající vodovod LT 200. Na rekonstruovaném řadu jsou v současné době osazeny podzemní hydranty DN 80 (3 ks), které budou v rámci stavby vyměněny. Nově bude v trase rekonstrukce osazen podzemní hydrant DN 80 (1 ks) sloužící k odkalení řadu. Rušený vodovod začíná u č.p. 135 a v chodníku pokračuje podél nemovitostí až k č.p. 286, kde rušený úsek končí. V celé délce rekonstrukce vodovodu, propojení odbočných řadů i přepojení veškerých přípojek budou práce probíhat v otevřeném výkopu.

Rekonstruované vodovodní řady budou při rekonstrukci odstaveny a zásobování okolních nemovitostí pitnou vodou bude zajištěno provizorním povrchovým vodovodem. Investorem stavby je SVS. Stavba byla zahájena protokolárním předáním staveniště 27. dubna 2021, vlastní stavební práce začnou v týdnu od 17. května 2021. Podle smlouvy o dílo má být stavba dokončena nejpozději za 8 měsíců od předání staveniště, tj. do 27. prosince 2021.

Je to jedna ze staveb pro okres Litoměřice, kde pro rok 2021 naplánovala SVS celkem 22 staveb v celkovém objemu 289,24 mil. korun bez DPH. Zdroj informací o důležitých uzavírkách: http://mapa.dopravniinfo.cz

Zdroj: Tisková zpráva SVS a.s.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru