Oblíbený cyklobus vyjel na svou jedenáctou sezónu! Na výlet můžete i bez kola
Zdroj: www.litomerice.cz
Litoměřice

Litoměřicko - Autobusová linka, která vozí o víkendech cyklisty i turisty na dvou trasách do vršků Českého středohoří zahájila 1. května svou již jedenáctou sezónu. Spoj je určen především pro cyklisty, ale využít ho mohou i turisté bez kol.

Cyklobus každou sobotu a neděli absolvuje celkem tři trasy. Dvakrát vyjede směr Velemín s konečnou zastávkou v Kletečné u pomníku Hanse Kudlicha a jednou směr Lovečkovice s konečnou zastávkou v Mukařově.

Kapacita cyklobusu je celkem 19 kol a 19 míst k sezení. Spoj se těší každoročně velkému zájmu, proto je dobré si své místo dopředu rezervovat na webu Destinační agentury České středohoří o.p.s., která provoz cyklobusu zajišťuje - rezervace.ceskestredohori.info.

Cyklobus vyráží směr Mukařov vždy v 8:00 a v 10:00 z Roudnice nad Labem a v Litoměřicích je o 30 minut později – tedy v 8:30 a pak v 10:30. Do cílové stanice dorazí v 9:10 hodin.

Na druhou trasu směr Kletečná vyráží cyklobus z Roudnice nad Labem ve 12:00 hodin, pokračuje do Litoměřic a Lovosic, kde je u nádraží ve 12:40, na Kletečné ve 13:00.

Z obou směrů se nabízí několik možností výletů. Jízdní řád a další bližší info k cyklobusu najdete na www.stredohori.cz/cyklobus.

Pár výletních tipů s cyklobusem

Trasou směr Mukařov můžete navštívit Víťovou rozhlednu a do Litoměřic se vrátit několika směry. Buď přes Bukovou horu, Těchlovice a po Labské stezce nebo opačným směrem na Náčkovice, Haslice, Řepčice a Třebušín. V Třebušíně se napojíte na cyklotrasu 3066, která vás dovede až do Ploskovic.

Druhá trasa jedoucí na Velemín vás zavede přes Oparno a dále po cyklotrase 25 na Boreč až do Sutomi. Okolo Třebenic se můžete vrátit do Lovosic nebo si to prodloužit přes Lukavec až do Terezína.

Vydat se můžete i druhým směrem, a to přes Dubice. Odtud sjedete do Dolních Zálezel, kde je možné využít v sezóně přívoz a vrátíte se opět po Labské stezce.

Využijte možnosti a nechte se vyvézt do vyšších poloh destinace České středohoří.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru