Město získalo dotaci dva miliony na obnovu dalších kulturních památek
Ilustrační foto
Litoměřice

Litoměřice - Ministerstvo kultury České republiky (MK ČR) v rámci Programu regenerace městské památkové rezervace 2021 i letos finančně podpoří obnovu nemovitých kulturních památek v Litoměřicích.

Pro letošní rok město získá v rámci programu dotaci ve výši 2 035 000 korun, z rozpočtu uvolní částku 350 tisíc korun. Výši podpory i rozsah prací schválili zastupitelé na svém čtvrtečním jednání. Na financování obnovy nemovité kulturní památky se musí podílet také vlastník objektu.

Z prostředků schválených v rámci programu dojde k výměně střešní krytiny Kalicha, obnově střešní krytiny na části severní a jižní přístavby kostela Všech svatých, realizaci třetí etapy opravy fasády budovy na Mírovém náměstí 158/31 – nynější sídlo Moneta Money Bank a v neposlední řadě i k opravě omítek a fasády na Mírovém náměstí 161/34 – sídlo prodejny Rossmann.

Komise územního rozvoje a městských památek při hodnocení anketních dotazníků jednotlivých žadatelů o podporu vycházela z přidělené kvóty MK ČR pro rok 2021. „Přihlížela také ke stavebnímu stavu dotčených objektů a naléhavosti jejich obnovy. Zohledňováno bylo také to, jak vlastníci objektů udržují průběžně stavební stav kulturní památky z vlastních prostředků a k aktuálnímu stavu připravenosti obnovy,“ informovala Andrea Křížová, vedoucí Odboru školství, kultury, sportu a památkové péče Městského úřadu v Litoměřicích.

Program regenerace městské památkové rezervace je nástrojem k obnově kulturních památek nacházejících se v nejcennějších částech historických měst, prohlášených za památkové rezervace a památkové zóny. Finanční příspěvky z programu mohou být poskytovány pouze tehdy, má-li město zpracovaný vlastní program regenerace a pokud se zároveň finančně podílí společně s vlastníkem na obnově kulturní památky.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru