Sídliště Střed bude mít novou podobu, rozhodnou o ní sami obyvatelé. Na výběr jsou dvě varianty
Zdroj: www.litomerice.cz
Litoměřice

Litoměřice - Dvě varianty nové podoby vnitrobloku na sídlišti Střed (poblíž Severky) budou předloženy tamním obyvatelům. Ti posléze v elektronické anketě zvolí variantu klidovou, nebo variantu zahrnující instalaci herních prvků.

První schůzka vedení města s obyvateli lokality proběhla přímo na místě před dvěma lety na žádost občanů. „Té se zúčastnilo asi osm desítek lidí, kteří vyjádřili nespokojenost s kvalitou života. Vadil jim zejména neutěšený a léta neudržovaný stav starého hřiště, zarostlé stromy a keře. To pak lákalo skupiny mladistvých, kteří se na hřišti scházeli, odhazovali odpadky na zem a pravidelně rušili noční klid,“ vysvětlil Lukas Wünsch, místostarosta Litoměřic. Město následně vyhovělo přání obyvatel, místo vyčistilo a zrekultivovalo. Nechalo prořezat zeleň, odstranilo náletové dřeviny a hlavně zbavilo lokalitu starého nevzhledného plotu u hřiště.

Vloni na podzim pak proběhlo druhé setkání s občany na libovolná témata související s kvalitou života v daném místě. Tato setkání se měla uskutečnit i v dalších lokalitách, ale kvůli epidemiologickým opatřením proběhlo pouze jedno, shodou okolností znovu na sídlišti Střed. Na něm zhruba dvě desítky občanů pochválily částečnou rekultivaci, a zazněl požadavek na znovuobnovení dětského hřiště. „Na prvním setkání ovšem drtivá většina občanů preferovala klidovou variantu ve formě travnaté plochy s několika lavičkami bez herních prvků k posezení v trávě apod.,“ sdělil Lukas Wünsch.

Městský architekt tedy nyní pracuje na dvou variantách. Na klidové a herní. Lidé si následně v elektronické anketě sami vyberou, která bude podle nich lokalitě více slušet a zejména zlepší zdejší podmínky pro život. Lepší představu si udělají díky návrhům, které od města obdrží. O podobě a časovém rozpětí ankety vás budeme včas informovat.

V současné době probíhají na sídlišti Střed drobné zemní práce. Mizí poničené chodníky nebo starý písek z pískoviště a chystá se navezení zeminy a výsadba trávy. Výsledkem bude základní podoba vnitrobloku vhodná pro obě plánované varianty. Další postup prací pak určí výsledek ankety. „Klidová varianta může být hotová během několika měsíců. Na variantu s herními prvky bychom čekali určitě déle kvůli případné dotaci,“ uzavřel Lukas Wünsch.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru