Sezóna dětských hřišť začíná, začátkem jara proběhly jejich revize a opravy
Zdroj: www.meulovo.cz
Litoměřice

Lovosice - Sezóna dětských hřišť se přiblížila, a jakmile se zlepší počasí, mohou děti vyrazit na městské klouzačky, houpačky a prolézačky. Začátkem jara proběhly všechny přípravy, opravy a pravidelné revize.

Potřebných oprav se také dočkaly herní prvky mimo hlavní dětská hřiště. Byly rekonstruovány prolézačky nacházející se mimo dětská hřiště na zelených plochách, například v ulici Sady pionýrů. Práce provedli Technické služby města Lovosice (TSML). „Na žádost občanů byl demontován dřevěný altán umístěný na dopravním hřišti v ulici Prokopa Holého. Docházelo zde k častému rušení nočního klidu a vandalismu v blízkém okolí. Vandalové ničili popelnice, osobní automobily apod. Altán je v současné době renovován. Zvažujeme dvě alternativy jeho dalšího umístění: a to buď v areálu družiny 1. základní školy nebo v zahradě Domu s pečovatelskou službou,“ sdělil Vladimír Šuma, místostarosta města. V roce 2020 se dětským hřištím věnoval také kontrolní výbor. Na základě jím proběhlých kontrol došlo k obnovení dopadových ploch na některých hřištích a drobným opravám dalšího mobiliáře.

„Problémem, který je nutné co nejdříve vyřešit je stávající Skate Park. V současné době již většina prvků dosluhuje a jsou na hranici své životnosti. Konstrukce jsou velmi opotřebované a jejich oprava je nerentabilní. Snažíme se proto získat pomocí dotačního titulu finanční prostředky na vybudování nového parku. Uvažuje se o jeho přemístění na sportoviště u zimního stadionu,“ uvedl dále k problematice dětských hřišť Šuma.

Město Lovosice má celkem 15 dětských hřišť. Pravidelné čtvrtletní kontroly a roční revize vyjdou městskou pokladnu na zhruba 80.000 Kč. Před sezónou bylo vynaloženo dalších zhruba 20.000 Kč na jejich údržbu a opravy. Větší opravy byly prováděny certifikovanou firmou. Ostatní drobné vady opravily pracovníci Technických služeb města Lovosice.

Velkým problémem při správě dětských hřišť a venkovního mobiliáře je vandalismus, se kterým se město neúspěšně potýká řadu let.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru