Inspekce stáhla z trhu nebezpečné autíčko. Pro děti může znamenat vážné zdravotní riziko!
Nebezpečná hračka. Foto: ČOI
Litoměřice

ČR - Česká obchodní inspekce zjistila, že na trhu v nabídce je elektrická hračka, která může znamenat pro děti vážné bezpečnostní riziko. Jedná se o hračku ROBOT DEFORM YI JUN/NO:YJ388-22. Česká obchodní inspekce zakázala prodej hračky a nařídila stažení výrobku z trhu.

Česká obchodní inspekce zjistila na tuzemském trhu nebezpečnou bateriovou hračku ROBOT DEFORM YI JUN/NO:YJ388-22 v papírovém obalu. Na výrobku je uvedeno značka Yi jun toys; Made in China; Speeding DEFORM. Na obalu je prezentována značka YI JUN; Made in China; ROBOT DEFORM; NO:YJ388-22; Na etiketě - LG9111F; Dovozce: OCENA s.r.o.; Země původu Čína, obsahuje pro deti od 3 let, nebezpečí úrazu, CE, EAN 8661906060035.

Inspektoři ČOI zjistili u výrobku vážné riziko - při manipulaci s bateriemi se lze dotknout pájených spojů v prostoru pro baterie. Pájka ve spojích obsahuje nadlimitní množství olova, které může přejít pokožkou či sliznicí do těla. Dále zjistili nevyhovující značení výrobku – nebylo uvedeno obchodní jméno a kontaktní adresa výrobce, obchodní jméno a kontaktní adresa dovozce. Značka shody CE je pouze na obalu.

Česká obchodní inspekce zakázala prodejci distribuci a nařídila stažení uvedeného výrobku, jenž je nebezpečný a který již byl uveden na trh (ust. § 18 odst. 3, 4 zákona č. 22/1997 Sb., o technických požadavcích na výrobky). Výrobek byl nahlášen kontaktnímu bodu na Ministerstvu průmyslu a obchodu, informace o něm byly zveřejněny v systému nebezpečných výrobků RAPEX.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru