Slunci se příliš nedaří, víkend bude zamračený a ne moc teplý. A jak dál?
Ilustrační foto
Litoměřice

Litoměřicko - Duben a tím pádem i meteorologické jaro se přehouply do druhé poloviny. Opravdu? Na hřebenech Krušných hor se povaluje bezmála dvacet čísel sněhu (Beskydy, Krkonoše i Šumava hlásí až přes metr), rtuť v teploměrech pořád pod nulou a sněhánky i v nejnižších polohách. Takhle vypadá začátek druhé poloviny jara? A k tomu (pra)málo slunečních paprsků. Ve znamení deficitu přírodního vitaminu D se bohužel ponese také třetí dubnový víkend.

16. dubna: Queen a Xander. O legendární rockové skupině a komsi jménem Xander řeč není. Queen je tlaková výše (nad Skandinávií), Xander zase tlaková níže (nad Běloruskem a přilehlým okolím). Pro Českou republiku to znamená příliv chladnějšího vzduchu od severovýchodu, přes Baltské moře. Tak jako v předchozích dnech. Navzdory velké oblačnosti se půda mnoho vláhy nedočká, byť na horách se nějaká ta sněhánka objevit může. Nejvyšší odpolední teploty okolo 4 až 7 °C.

17. dubna: Nejvyšší odpolední teploty okolo 6 až 9 °C, nejnižší ranní teploty kolem 3 až 0 °C. Ráno možná ve všech polohách trochu zasněží, poté již srážky jen ojediněle, pokud vůbec, a mimo hory v podobě dešťových přeháněk.

18. dubna: Nejvyšší odpolední teploty okolo 9 až 12 °C, nejnižší ranní teploty kolem 5 až 2 °C. Mraků opět dosyta, nicméně srážkové úhrny nulové. Ne všude, sem tam, zejména na horských hřebenech, pár dešťových kapek či sněhových vloček (sněhové vločky se budou týkat jen nejvyšších partiích Krušných hor) spadnout může.

19. dubna: Nejvyšší odpolední teploty okolo desítky, resp. lehce nad desítkou, ráno v minimu kolem šestky až trojky. Mráčků darabáčků znovu dost, naopak co se deště a sněžení týče ani ň. Zkrátka o ničem...

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru