Přístavba ZŠ Školní je hotová! Vznikly tu nové družinové třídy i jazykové učebny
Zdroj: www.steti.cz
Litoměřice

Štětí - Přístavba Základní školy ve Školní ulici je hotova. Investiční projekt za zhruba 24 milionů korun finančně realizovalo Město Štětí ve spolupráci se společností Mondi Štětí, MAS Podpřipsko a za pomoci Integrovaného regionálního operačního programu spolu - financovaného Evropskou unií.

Cílem projektu bylo vybudování tří družinových tříd a dvou jazykových učeben za účelem zvýšení kvality poskytovaného vzdělání v klíčových kompetencích, konkrétně v oblasti komunikace v cizích jazycích.

„Jedná se o nejvýznamnější investiční akci, která probíhala v loňském roce a ukončena byla v roce letošním. Jsme rádi, že Město Štětí může opět potvrdit trend zkvalitňování podmínek pro výuky dětí v místních základních školách,” uvedl po dokončení a předání stavby starosta města Štětí Tomáš Ryšánek.

Základní škola, která Štětí se systematicky zaměřuje na výuku angličtiny, přičemž tento cizí jazyk je ve škole vyučován již od prvníhoročníku. Škola nedisponovala odbornou učebnou, kterou by mohla využívat pro výuku cizích jazyků.

Realizací projektu tak škola získala kvalitní, podnětné a plnohodnotné zázemí. Nové učebny taktéž napomohou motivovat žáky ke studiu a bude posilovat jejich kladný vztah k cizím jazykům.

„Neměli jsme dostatečný počet učeben na počet tříd. Zároveň jsme dlouhodobě řešili problém s prostory pro družinu. Moderní učebny i družiny nám rozhodně uleví a pomohou,” zhodnotil novou výstavbu ředitel školy Alexandr Petrišče.

Stavba přístavby začala v březnu loňského roku. Předána byla tedy přesně po roce. Kvůli koronavirovým opatřením škola zatím novou přístavbu nevyužila. „Věříme, že nové prostory budou moci využít již během dubna. Vše je proto přichystané,” dodal ředitel školy ve Školní ulici Alexandr Petrišče.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru