Modernizace nádraží pokračuje, letos se bude opravovat interiér budovy
Zdroj: www.litomerice.cz
Litoměřice

Litoměřice - Revitalizace výpravní budovy vlakového nádraží Litoměřice město pokračuje. V roce 2019 byla ve stanici provedena výměna fasády, letošní rok je věnovaný opravám spojeným s interiérem budovy. Zásadnější modernizace má probíhat i v následujících letech.

„V současné době dochází ke stavebnímu zásahu týkajícímu se odbavovací haly pro cestující, dále zázemí pro železniční a autobusové dopravce, vzniku nových komerčních ploch a úpravy okolní přístupové komunikace,“ uvedla tisková mluvčí Správy železnic Nela Friebová.

I přestože budova nádraží není veřejnosti přístupná a cestující si jízdenky mohou zakoupit v provizorní pokladně před nádražím, nemají opravy vliv na odbavení cestujících. „Ukončení stavebních prací ve stanici Litoměřice město předpokládáme na konci července letošního roku,“ doplňuje Nela Friebová.

Chystán je však i projekt zahrnující zásadnější a stavebně náročnější úpravy. Spočívá v modernizaci nástupišť vybavených novým mobiliářem a informačním a orientačním systémem, včetně vybudování bezbariérovosti, což zajistí pohodlný nástup cestujících do vlaků.

Součástí bude i kamerový systém, který pomůže s dohledem na bezpečnost cestujících i železniční dopravy. Přístup na nástupiště bude ze stávajícího podchodu, který ale projde modernizací včetně vybudování výtahů. Start realizace se předpokládá v roce 2024.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru