Podnikatelé mohou dál čerpat kompenzační bonus, rozhodla vláda
Tisková konference po jednání vlády, 29. března 2021. Foto: vlada.cz
Litoměřice

ČR - Drobní podnikatelé či lidé pracující na dohodu o provedení práce, kteří byli ekonomicky postiženi v důsledku epidemie koronaviru, budou moci čerpat tzv. kompenzační bonus i v dubnu. O stanovení třetího bonusového období rozhodla vláda Andreje Babiše na jednání v pondělí 29. března.

Kompenzační bonus ve výši maximálně 1 000 korun na den, v případě osob činných na základě dohody 500 korun na den, měl být na základě zákona vyplácen v únoru a březnu. Vláda ovšem má zákonné zmocnění zavést další bonusová období vždy jako kalendářní měsíc až do konce roku, pokud budou v té době ještě trvat krizová opatření.

Protože nadále platí vyhlášený nouzový stav a s ním spojená protiepidemická vládní opatření, která mají dopady i podnikatelský sektor, ministři schválili nařízení vlády ke kompenzačnímu bonusu pro rok 2021, kterým se jeho výplata prodlužuje i na duben. Náklady na prodloužení budou činit z veřejných rozpočtů maximálně 9,9 miliardy korun.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru