Těšíte se na rozvolnění po Velikonocích? Marně, Babiš chce obětovat i polovinu léta
Premiér Andrej Babiš. Foto: Úřad Vlády ČR
Litoměřice

ČR - Lockdown nejspíš ještě nějakou chvíli potrvá. Premiér Andrej Babiš chce opět prodloužit nouzový stav, který měl platit do neděle 28. března. Opozici žádá o dalších třicet dní. Do normálního stavu bychom se podle jeho slov mohli vrátit v červenci.

"Vím, že je to teď pro všechny těžké. I pro mé blízké, taky mi nadávají. A daleko těžší je to pro vás, kdo máte doma děti nebo jste osamělí. Soucítím s vámi. Věřím, že to přes Velikonoce dáme a v červenci se vrátíme do normálu. A v létě dovolená. Vydržme to. Prosím o zodpovědnost a solidaritu," uvádí premiér Andrej Babiš na Twitteru.

Počty nově nakažených se v porovnání s předcházejícími týdny snižuje, za středu 24. března přibylo 8 763 nakažených. V Česku je v současné době téměř milion a půl aktivních případů, 25 430 lidí s covid-19 zemřelo. Hospitalizovaných je aktuálně 8 123 lidí, počet vykázaných očkování se začíná blížit k hranici jednoho a půl milionu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru