Svědci pondělní tragédie ihned začali s vyprošťováním a první pomocí. Policie jim děkuje
Snímek z místa události. Foto: čtenář
Litoměřice

Děčín - V pondělí 15. března po půl šesté odpoledne policisté na tísňovou linku přijali oznámení, že u železničního přejezdu v Děčíně Křešicích zkolaboval řidič osobního automobilu, který zůstal stát v kolejišti.

Na místo okamžitě vyjeli policisté i záchranáři, manželka řidiče, která s ním jela v autě, zatím muže v bezvědomí společně s další svědkyní události vyprostila ven a začali s první pomocí.

Další svědci zatím odtlačili auto z kolejí a následně pomáchali se resuscitací muže až do příjezdu lékaře. Bohužel se ani přes několik desítek minut trvající oživovací pokusy nepodařilo u 48letého muže obnovit životní funkce, pravděpodobnou příčinou úmrtí mohlo být srdeční selhání.

"Přestože se řidičův život nepodařilo zachránit, velký dík patří jak ženě, která manželce pomohla muže z auta dostat ven, tak i dalším svědkům, kteří vyprošťovali auto z kolejiště a pomáhali s resuscitací. Dnes tyto obětavé lidi navštíví zástupci vedení policie, kteří jim za jejich příkladné jednání předají jako projev uznání poděkování a drobné prezentační předměty," uvedl policejní mluvčí Daniel Vítek.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru