Pátrání po mladíkovi mělo šťastný konec. Chtěl si vzít život, policisty za ním dovedl Ares
Společná hlídka Jarda, Jirka a Ares. Foto: Policie ČR
Litoměřice

Litoměřicko - Litoměřičtí psovodi si připsali další úspěch se šťastným koncem. Psovod Jarda Ebel společně se svým psem Aresem Zlaparo končili 24 hodinovou službu, když ve vysílačce zaslechl pátrání po 17letém mladíkovi, kterému jde o život. Rozhodl se ho totiž ukončit.

Neváhal ani minutu a hned se operačnímu důstojníkovi přihlásil, že také se svým psem pomohou v pátrání. Vyrazil do obce Litochovice. Zde byl mladík naposledy spatřen a pravděpodobně tu zanechal svou pachovovou stopu. Pes ihned tuto stopu zachytil a pak již jen následován a podporován svým psovodem po ní šel.

"Společně došli až do obce Malé Žernoseky, kde se stopa ztratila. Společně s nimi byl v hlídce i lovosický kolega Jiří Michalec, který měl velmi dobrou místní znalost a i přesto, že pes stopu ztratit, tak policisté v pátrání pokračovali. Po několika minutách se podařilo mladíka v této obci nezraněného vypátrat a předat do rukou záchranářů," uvedla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Pro každého, kdo řeší nějaký problém nebo chce pomoci s trápením je tu nonstop linka duševní tísně na čísle 476 701 444.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru