Ani slunce, ani teplo, Česko zůstane v sevření severáku
Ilustrační foto: e-deniky.cz
Litoměřice

Litoměřicko - Již jen několik málo dní zbývá do definitivního konce zimy – meteorologická skončila před dvěma týdny, astronomická skončí tuto sobotu. Nicméně za okny budeme definitivní konec zimy neboli příchod jara hledat marně. A to především kvůli dámě jménem Margareth.

Úterý 16. března přinese v podstatě to samé, co pondělí 15. března. To znamená kromě ozbrojených sil na hranicích okresů i převážně velkou oblačnost, kterou zas a znovu hlavně v Krušných horách doprovodí přeháňky. Tam nahoře pouze a jen sněhové, v nížinách se případné sněhové vločky objeví v ranních a večerních hodinách (kvůli teplotám), přes den se spíše dočkáme dešťových kapek. Nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat okolo 2 až 5 °C.

Středa 17. března s ničím novým nepřijde. Proč? Protože Margareth. Margareth je v tomto případě jméno tlakové výše, po jejíž přední straně k nám bude nadále proudit chladnější vzduch od severu až severovýchodu. Čili opět převaha mraků, ačkoli sem tam by se to sluníčko na nás usmát mohlo. Rovněž se srážkami to zůstane ve stejných kolejích, jinými slovy nejčetnější/nejpravděpodobnější budou v oblasti Krušných hor, jinde se objeví spíše sporadicky, pokud vůbec. Co se jejich skupenství týče – na horách sněhové, dole od sněhových po dešťové. Nejvyšší odpolední teploty zamíří k hodnotám okolo 3 až 6 °C, ráno v minimu kolem nuly.

Čtvrtek 18. března se od předešlých dnů moc lišit nebude. Vlastně vůbec než moc. Z toho vyplývá povětšinou oblačná obloha, teoreticky nějaká ta přeháňka/y, k tomu nejvyšší odpolední teploty okolo 3 až 6 °C a ranní minima kolem bodu mrazu.

Jak vidno, počasí se tak trošku dostalo do fáze „o ničem“. Podíváme-li se na dlouhodobější předpověď počasí, která je stejně tak spolehlivá jako slova vlády České republiky, zjistíme, že si na pravé jarní počasí ještě nějakou tu chvíli počkáme. Jak dlouho? Možná tři týdny, možná déle. Každopádně, za dva týdny začne letní čas, a tak se dny bleskurychle prodlouží. Alespoň něco, když už nic!

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru