Cesta vlakem z Litoměřic do České Lípy bude rychlejší, práce začnou v červenci
Ilustrační foto: L. Gabriel Ayilef
Litoměřice

Litoměřicko - Ke konci příštího roku se zrychlí cesta vlakem z Litoměřic do České Lípy, a to díky revitalizaci železniční trati mezi Lovosicemi a Českou Lípou, na kterou vyhlásila Správa železnic veřejnou zakázku.

Jejím cílem je zejména zvýšení traťové rychlosti a bezpečnosti železničního provozu i zkrácení jízdních dob vlaků prostřednictvím rekonstrukce železničního svršku i spodku, nástupišť a přejezdů.

„Revitalizace trati přinese zkrácení jízdních dob odstraněním propadů rychlosti, které vede k možnosti zavedení hodinového taktu osobních vlaků ve špičce v úseku Lovosice – Úštěk a 30minutového taktu osobních vlaků v úseku Lovosice – Litoměřice horní nádraží po celý den,“ uvedla tisková mluvčí Správy železnic Nela Friebová. Přinese-li v budoucnu nová revitalizace zvýšení četnosti spojů, závisí na objednavatelích, kterými jsou Ústecký a Liberecký kraj.

I přestože nádražní stanice v Litoměřicích nebudou procházet rekonstrukcemi, v některých stanicích na Litoměřicku k větším rekonstrukcím dojde. „V traťovém úseku Litoměřice horní nádraží – Liběšice dojde k rekonstrukci zastávky Trnovany u Litoměřic, kde bude vybudováno nové nástupiště o délce 90 metrů a nový nástupištní přístřešek. Zastávka bude vybavena novým osvětlením a rozhlasem pro cestující. Zastávky Litoměřice Cihelna, Ploskovice a Horní Řepčice budou z důvodu zavedení dálkového řízení vybaveny rozhlasem,“ dodává Nela Friebová.

Vlastní zahájení prací je plánováno letos v červenci, dokončení pak v listopadu příštího roku. Co se týče omezení dopravy, navržena je nepřetržitá výluka celého úseku trati mezi Lovosicemi a Českou Lípou v období březen až srpen 2022.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru