Máte rádi kolonožky? Na této se vám může stát vážný úraz!
Nebezpečná kolonožka z Číny. Foto: ČOI / CC0
Litoměřice

ČR - Česká obchodní inspekce zjistila, že na trhu v ČR je v nabídce pro spotřebitele strojní zařízení, které může znamenat pro spotřebitele vážné riziko. Jedná se o výrobek Hoverboard/Kolonožka STANDARD E1.

U výrobku bylo zjištěno vážné riziko způsobené možným pádem z kolonožky za mokrého počasí, kdy z důvodu nedostatečné ochrany kolonožky před účinky vody dochází ke vniknutí stříkající vody do řídící elektroniky a nabíjecího konektoru, které nejsou navrženy pro práci za mokra. Voda je v takovém množství, že narušuje správnou činnost zařízení a zhoršuje jeho bezpečnost. V důsledku poruchy řídící elektroniky spadne uživatel z kolonožky a může dojít k vážnému úrazu.

Po testování výrobku se také začaly uvolňovat jedovaté nebo zápalné plyny a došlo ke vznícení plastových dílů. Dále nebylo na výrobku uvedeno označení typu nebo série, rok výroby. Součástí uživatelského manuálu ani balení výrobku nebylo ES prohlášení o shodě nebo doklad, ve kterém je uveden obsah ES prohlášení o shodě s podrobnými údaji o strojním zařízení, který nemusí nutně obsahovat výrobní číslo a podpis.

Česká obchodní inspekce uložila distributorovi ochranné opatření, kterým je zákaz distribuce a stažení výrobku z distribuce, jenž je nebezpečný a který již byl uveden na trh.

Hoverboard/Kolonožka STANDARD E1

1303kolonozka2

  • Název výrobku: Hoverboard/Kolonožka
  • Typ / číslo modelu: STANDARD E1
  • Výr.č./EAN: 8594176634968
  • Identifikační údaje výrobce: Eljet s.r.o., Kladenská 278/61, 160 00 Praha 6
  • Identifikační údaje dovozce: -
  • Distributor: Internet Mall, a.s., U garáží 1611/1, 17000 Praha 7
  • Země původu: Čína

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru