Město i nadále poskytuje živnostníkům slevy na nájemném. Podnikatele podpořilo více než dvěma miliony
Zdroj: www.litomerice.cz
Litoměřice

Litoměřice - Jednorázový příspěvek ve výši deseti tisíc korun a odpuštění či snížení nájmu za užívání nebytového prostoru vlastněného městem. Více než dvěma miliony korun podpořilo dosud město Litoměřice podnikatele provozující v prostorách vlastněných městem živnosti, které jsou již řadu měsíců rozhodnutím Vlády ČR v důsledku epidemie pozastaveny.

„Podnikatelé obdrželi loni na jaře od města jednorázový příspěvek ve výši deseti tisíc korun jako rychlou pomoc v době nouze. Celkem jsme uspokojili 181 žadatelů, jimž bylo vyplaceno 1,81 milionu korun,“ připomněl místostarosta Karel Krejza rychlou první vlnu pomoci.

Další forma pomoci se týkala nejprve odpuštění, a poté snížení nájemného v nebytových prostorách vlastněných městem. Sto procent nájemného odpustili radní živnostníkům loni v březnu. Od dubna, kdy přispěchal s možností odpuštění nájemného až do výše 50 procent i stát, poskytovalo město Litoměřice až do konce loňského roku slevu na nájemném ve výši 30 procent. Zda se tak bude dít i v roce letošním, prozatím není rozhodnuto.

Jednou z forem pomoci v loňském roce pak byla i akce „Pomoz a vyhraj“, vyhlášená na podporu prodeje zboží a služeb poskytovaných místními podnikateli v čase, kdy byly obchody a restaurace otevřeny. Litoměřická radnice v několika kolech slosovala došlé účtenky. Majitelům vylosovaných účtenek poté proplatila částky uvedené na dokladu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru