OD SOUSEDŮ: Bezdomovcům hrozí umrznutí a je jim to jedno. Pomoc odmítají, nechtějí ani čaj nebo polévku
Foto: MP Ústí nad Labem
Litoměřice

Ústí nad Labem - Městská policie pořádá od počátku týdne preventivně bezpečnostní akce, zaměřené na lidi bez domova, kteří i v těchto chladných dnech přebývají ve volné přírodě. Hlídky strážníků bezdomovce pravidelně navštěvují a snaží se je přesvědčit, aby alespoň v dnech, kdy teplota vzduchu padá hluboko pod bod mrazu, nocovali v nějakém charitativním zařízení.

Při svých návštěvách rozdávají hlídky bezdomovcům leták s informacemi, kam a na koho se mohou obrátit v situacích, kdy nemají kde spát nebo nemají co jíst. Jenže strážníci narážejí na problém, kdy bezdomovci jakoukoli pomoc odmítají, ať již je to pomoc v podobě dodávek horkého čaje nebo teplé polévky.

1202bezdomovcikz2

Foto: MP Ústí nad Labem

V katastru města se takovýchto lidí nalézá kolem třiceti a letité zkušenosti s dobročinností jsou po celou dobu prakticky stejné. Odpovědi bezdomovců zní: „Nic od vás nepotřebujeme a o sebe se umíme postarat sami.“

1202bezdomovcikz3

Foto: MP Ústí nad Labem

Jinak se chovají bezdomovci, kteří se pohybují v centru města a na noc využívají různých charitativních zařízení, jak ukázala včerejší „humanitární akce“, při které byl lidem bez domova nabízen zabíjačkový guláš, který pro ně připravil místostarosta města Karel Karika. Za asistence strážníků byl guláš nabízen na několika místech v centru města a byl o něj velký zájem. Tato opatření budou probíhat i nadále.

1202bezdomovcikz4

Foto: MP Ústí nad Labem

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru