Přípravy na zápisy jsou v plném proudu, burza škol se ale konat nebude
Zdroj: www.litomerice.cz
Litoměřice

Litoměřice - Každoročně se v Litoměřicích konající Burza škol, která vždy v únoru rodičům napomáhá s výběrem základní školy pro budoucí prvňáčky, se letos s ohledem na epidemiologickou situaci konat nebude.

„Namísto toho jsme rodičům zpracovali přehledné informační letáky, kde najdou údaje o jednotlivých základních školách a také popis toho, co by měl každý předškolák umět,“ uvedla Monika Mejtová, ředitelka příspěvkové organizace města Mateřská škola Litoměřice a organizátorka akce Burza škol.

Základní školy se prezentují prostřednictvím webových stránek či Dne otevřených dveří (harmonogram zde https://www.litomerice.cz/dokumenty-meu/11267-dny-otevrenych-dveri-na-zs-v-litomericich-a-v-zus-litomerice-v-roce-2021).

I mateřské školy v Litoměřicích chystají zápisy dětí, které se uskuteční ve dnech 3. a 4. května. „Prozatím nevíme, jakou formou je s ohledem na epidemiologickou situaci uspořádáme. Zvažujeme zápis osobním podáním přihlášky v kanceláři ředitelství Mateřská škola Litoměřice, Masarykova 30, bez účasti dětí a s minimálním kontaktem mezi zákonnými zástupci a zaměstnanci školy, jako v loňském roce. Vše zvážíme dle aktuálních možností,“ vysvětlila Monika Mejtová.

Rodiče si mohou vybírat z 11 mateřských škol, ty mají kapacitu 886 dětí. „Míst je v mateřských školách dostatečné množství. Může se však stát, že dítě nemusí být s ohledem na malou kapacitu přijato přímo do vybrané mateřské školy. Tento problém může nastat například v případě MŠ Kamarád ve Stránského ulici,“ upozornila Monika Mejtová. Seznam školek a další informace na webu https://www.skolky-ltm.cz/.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru