Město plánuje opravu atletického oválu a výměnu mantinelů
Ilustrační foto
Litoměřice

Litoměřice - Přání žáků a učitelů Základní školy v Havlíčkově ulici týkající se modernizace staré atletické dráhy nabývá konkrétnějších rozměrů. Zastupitelé města na svém čtvrtečním jednání totiž schválili záměr podání žádosti o dotaci na jeho rekonstrukci. Dále město zažádá o dotaci na výměnu mantinelů v Kalich Areně.

Předmětem prvního projektu je rekonstrukce běžecké dráhy atletického oválu včetně odvodnění plochy drenážemi, úprava travnatého hřiště uvnitř oválu, oprava prostor pro skok daleký a části oplocení areálu. „Akce by měla stát téměř deset milionů korun, z nichž až 70 procent nákladů může pokrýt dotace z programu vyhlášeného Národní sportovní agenturou,“ informovala vedoucí odboru kultury, školství, sportu a památkové péče městského úřadu Andrea Křížová.

V Kalich Areně se počítá s instalací nových mantinelů spolu s nástavbou ochranných skel, bočního ohrazení a zasklení střídaček pro hráče, kompletnímu zadnímu krytí mantinelu i souvisejících prostor v celé výšce i k výměnám lavic pro hráče a branek pro lední hokej. Stávající mantinely jsou součástí rekonstrukce zimního stadionu od roku 2002, nesplňují již bezpečnostní normy a neodpovídají současným trendům panujícím v dnešním ledním hokeji. Tato akce je vyčíslena na 1,65 milionu korun, a i v tomto případě by dotace mohla pokrýt až 70 procent nákladů.

„Bohužel v současné nelehké době neznáme termín, kdy se jednotlivými dotačními žádostmi bude hodnotící komise zabývat,“ poukázal místostarosta Karel Krejza na skutečnost, že v tuto chvíli nelze odhadnout termín případné realizace za předpokladu, že město s žádostí o dotaci uspěje.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru