Stará radnice se chystá na rekonstrukci, v muzeu zůstane jen oltář a kazatelna
Zdroj: www.kr-ustecky.cz
Litoměřice

Lioměřice - Před rekonstrukcí budovy staré radnice přijeli členové výboru pro kulturu a památkovou péči v čele s Vlastimilem Skálou na poslední pracovní návštěvu. Do roku 2024 zůstane budova pro veřejnost uzavřena.

„Do dubna je nutné vše zabalit, označit a přemístit do náhradních prostor. Budeme stěhovat přes 800 předmětů, ale abychom ušetřili, tak 95 procent převezeme vlastními silami. Pouze na největší a k přepravě nejsložitější kusy máme nasmlouvanou odbornou firmu,“ říká ředitel muzea Tomáš Wiesner.

Po rekonstrukci se zpřístupní dvorní trakt, sklepní prostory pro výstavní účely, vybuduje výtah do druhého patra a v bývalém butiku vznikne nová pokladna s šatnou a prodejem upomínkových předmětů. Nová expozice bude už v duchu 21. století, s využitím moderních technologií.

Při prohlídce depozitáře, který je po rekonstrukci, členové výboru ocenili nejen nový výtah a celkové odvlhčení objektu, které financoval Ústecký kraj, ale i zařízení, které hlídá stálé klima, aby uchovávané předměty zůstaly v co nejlepší kondici. Pan Drápal, místopředseda výboru obdivoval poslední investici, „Úložné systémy pro společenské vědy“. „Vidím, že se vzácným obrazům dostane důstojného uložení,“ konstatoval.

„Odcházíme s velmi dobrými pocity a vidíme, že po problematických letech, se nyní s novým vedením muzea, vše ubírá tím správným směrem,“ zakončil návštěvu pan Skála.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru