Změny podmínek parkování v centru města se odkládají. Kdy začnou platit?
Zdroj: www.roudnicenl.cz
Litoměřice

Roudnice nad Labem - Změny podmínek parkování v historickém centru Roudnice nad Labem se odkládají. Z důvodu nepříznivého vývoje epidemické situace se je radní rozhodli zavést až od 1. července 2021. Původně byla zóna pro rezidentní parkování a zvýšení poplatků na náměstích i v jejich okolí plánována již na únor.

Od 1. února 2021 se v historickém centru Roudnice nad Labem měly změnit podmínky pro parkování. Rada města však na svém včerejším zasedání, z důvodu nepříznivé epidemické situace, rozhodla o změně nabytí účinnosti příslušného nařízení na 1. července 2021. Za dlouhodobé stání na náměstích i v jejich okolí si tak řidiči místo od února připlatí až ve druhém pololetí. V reakci na přání místních také na Rvačově vznikne první zóna pro rezidentní parkování.

„V době finalizace nových pravidel pro placené stání v centru města jsme byli optimističtí. Radní se však shodli, že za současného nepříznivého vývoje epidemické situace, kdy se stále nacházíme v nouzovém stavu a na nejvyšších stupních protiepidemického systému, jejich zavedení není vhodné. Rádi bychom veřejnost motivovali k využívání veřejné dopravy. Nyní však může představovat riziko a pro mnohé již tak obtížnou situaci nechceme dále komplikovat. Proto jsme zvolili termín, ve kterém by mohla být příznivější,“ řekl starosta města František Padělek.

Roudničtí radní tak vyšli vstříc všem, kteří se v rámci prevence šíření onemocnění COVID-19 snaží udržovat společenský odstup. V případě přetrvávajícího nepříznivého vývoje epidemie připouštějí i jednání o dalších změnách termínu. Parkovací známky budou v prodeji od června.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru