OBRAZEM: Stromy v Palachově ulici čelí nájezdům řidičů, město chce situaci řešit
Zdroj: www.litomerice.cz
Litoměřice

Litoměřice - Arborista David Hora hledá řešení, jak zlepšit podmínky stromů vysazených v Palachově ulici. Odborník v péči o dřeviny se při terénním šetření týkajícím se automobilů parkujících v těsné blízkosti stromů zaměřil na utužený prostor pro růst kořenů vysazených dřevin právě v důsledku parkujících automobilů.

„Sešli jsme se s arboristou, který se zabývá stanovištními podmínkami stromů prostřednictvím užití nových technologií. Naším cílem je vylepšit možnosti stanovišť nových stromů v Palachově ulici,“ informovala Lenka Brožová z odboru životního prostředí městského úřadu.

0501stromykz2

Zdroj: www.litomerice.cz

„Jako možné řešení vidím výměnu vrchní vrstvy substrátu za tzv. strukturální substrát, který snese zatížení, přitom je velmi dobře prokořenitelný a vsakuje vodu. Zdá se mi to jako lepší řešení než například umístění mříže, která řeší pouze mechanickou ochranu proti zhutnění a zároveň evokuje to, že najíždění na ni je v pořádku. Výměna substrátu řeší nejen tento problém, ale zlepšuje také stanoviště stromu a umožňuje další výsadbu, která zajistí optickou bariéru. Zároveň se jedná o levnější variantu, než je zmiňovaná mříž,“ uvedl arborista David Hora.

0501stromykz3

Zdroj: www.litomerice.cz

Cílem je primárně vyřešit problém s parkujícími auty a zároveň zlepšit podmínky stromů. Město se bude problematikou nadále zabývat.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru