Těsně před Vánoci je opět 10 tisíc nemocných za den! Kolik u nás v kraji?
ilustrační foto
Litoměřice

ČR, Ústecký kraj – V úterý přibylo v České republice 10 821 potvrzených případů nákazy koronavirem. To je o bezmála 3 tisíce případů více než před týdnem. Jedná se také o největší přírůstek od 6. listopadu. Jaká je aktuálně situace v našem kraji?

Česko se minulý týden přesunulo do čtvrtého pohotovostního stupně PES. Aktuální hodnota souhrnného indexu rizika pro Českou republiku je nyní 81, což odpovídá pátému pohotovostnímu stupni. O přechodu do nejvyššího fialového stupně aktuálně jedná vláda. Kdy se tak stane a jaká omezení to s sebou přinese, by mělo být jasné ještě dnes.

V Ústeckém kraji přibylo za úterý 770 pozitivně testovaných osob na koronavirus, což je rovněž nejvíce od 6. listopadu. Před týdnem v kraji přibylo 574 nově infikovaných. Podle protiepidemického systému ČR (PES) je Ústecký kraj k datu 23. prosince hodnocen číslem 81. Je tedy v pátém fialovém stupni rizika.

Údaje vycházejí ze statistik zveřejněných na webu Ministerstva zdravotnictví.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru