Skóre PES se zvýšilo, odpovídá čtvrtému stupni. Pokud se situace nezlepší, měla by se zpřísnit opatření
Ilustrační foto: Vláda ČR
Litoměřice

ČR - Rizikové skóre PES se zvýšilo na 64 bodů, což odpovídá čtvrtému stupni. Pokud se situace nezlepší a Česká republika v něm zůstane ještě dva dny, mělo by podle pravidel protepidemického systému dojít ke zpřísnění opatření.

"Index rizika vzrostl. Aktuálně je na hodnotě 64. Jak dlouhodobě upozorňuji, situace je křehká, a proto je opravdu důležité dodržovat nastavená opatření. Podle čísel v dalších dnech se rozhodneme, jak dál. V pondělí zasedá vláda a jistě to bude jedno z hlavních témat. Nárůst indexu rizika je dán dvěma faktory: mírným nárůstem relativního podílu pozitivních případů a dále navýšením reprodukčního čísla. Aktuální hodnota R je rovna 1,02. Navýšení nad 1 je tedy velmi malé, jen dvě setiny. Vydržme a nepolevujme v zodpovědném chování," uvádí ministr zdravotnictví Jan Blatný na Twitteru.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru