Vraky zmizí z městských ulic, odtahovat se začnou na začátku prosince
Zdroj: www.litomerice.cz
Litoměřice

Litoměřice - Město začne na začátku prosince odtahovat vraky a dlouhodobě odstavené automobily hyzdící město. V tuto chvíli již mají pracovníci odboru životního prostředí městského úřadu vytipovanou zhruba dvacítku aut, která měsíce blokují parkovací místa.

Je tomu tak na řadě míst, například v Seifertově ulici, Mládežnické, Pražské, ale i jinde. Některá jsou dokonce zaparkovaná na zelených plochách.

Odtah vraků bude řešen dle zákona o odpadech. Podle něj lze vozidlo odtáhnout neprodleně. „Takto přísně ale postupovat nechceme. Nejprve vlastníka vyzveme, aby do čtrnácti dnů auto ekologicky zlikvidoval a tento krok doložil. Teprve pokud tak neučiní, bude odtaženo, zaparkováno dva měsíce v areálu technických služeb města a následně sešrotováno. Náklady budeme vymáhat u posledního majitele zapsaného v registru vozidel,“ informoval vedoucí odboru životního prostředí městského úřadu Pavel Gryndler.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru