8618 případů za jediný den v Česku! Kolik pozitivních přibylo v pátek na Litoměřicku?
Aktuální epidemický semafor ČR. Ve třetím stupni pohotovosti, tedy červené, jsou aktuálně hl. m. Praha a kraje Středočeský, Královehradecký, Jihomoravský a Zlínský. Celý zbytek republiky se již zbarvil oranžově. Foto: MZ ČR
Litoměřice

ČR – V pátek přibylo v České republice 8618 potvrzených případů nákazy koronavirem. Za jediný den. To je přibližně stejně jako dohromady za první tři měsíce v jarní vlně epidemie. V Ústeckém kraji hygiena ohlásila 326 nově nemocných za posledních 24 hodin.

V Česku už je od března přes 109 tisíc potvrzených případů onemocnění covid-19. Vyléčilo se přes 53 tisíc lidí, nemoc aktuálně prodělává 55 tisíc osob. V nemocnicích leží 1893 pacientů. Zemřelo 905 nemocných s covidem.

Páteční počet nově nemocných je zdaleka nejvyšší za celou dobu od jara. Ve čtvrtek šlo o 5394 osob.

Jak je na tom Ústecký kraj? Podle údajů Krajské hygienické stanice Ústeckého kraje k páteční 18. hodině přibylo za posledních 24 hodin 326 nemocných. V kraji je od března známo 4966 případů infekce. Toto jsou nové případy z posledního dne podle jednotlivých okresů: Děčín (+42), Chomutov (+41), Litoměřice (+82), Louny (+21), Most (+25). Teplice (+40), Ústí nad Labem (+75).

Nejvíce aktuálně nemocných je na Litoměřicku, kde se ví o 660 případech, nejméně je na Lounsku, kde je známo 210 nákaz. Na Mostecku je 224 infikovaných, 295 osob je na Děčínsku. O 354 případech se ví na Teplicku, 415 na Chomutovsku a 524 v Ústí nad Labem.

V kraji dosud zemřelo 34 lidí, z toho dva pacienti za poslední den.

V poslední době přibývají případy onemocnění covid-19 ve zdravotnických zařízeních, jsou hlášené případy nově diagnostikovaných onemocnění u zdravotníků, a to na území celého Ústeckého kraje.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru