Objekt staré radnice čeká náročná rekonstrukce. Začít by měla v příštím roce
Zdroj: www.litomerice.cz
Litoměřice

Litoměřice - Objekt staré radnice, jenž je národní kulturní památkou a v současné době v něm sídlí Oblastní muzeum, čeká stavebně náročná modernizace. Město Litoměřice získalo z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP) 43 milionů korun na realizaci projektu vyčísleného na 48 milionů korun.

„Kompletní rekonstrukcí za dodržení přísných podmínek stanovených s ohledem na unikátnost objektu památkáři projde interiér muzea, fasáda i střecha budovy. V prostoru, kde doposud sídlil butik s oblečením, vznikne návštěvnické centrum s recepcí, obchůdkem, šatnou a kompletním zázemím. Počítá se také s výtahem z dvorního traktu, který zajistí bezbariérový přístup handicapovaným návštěvníkům muzea,“ charakterizovala projekt Andrea Křížová, vedoucí odboru školství, kultury, sportu a památkové péče městského úřadu.

Zatímco vlastníkem objektu je město Litoměřice, zřizovatelem Oblastního muzea, který v něm sídlí, je Ústecký kraj. Ten přislíbil modernizaci a zatraktivnění expozice s využitím inovativních a edukativních prvků tak, aby byla pro návštěvníky atraktivnější.

„Předpokládáme, že stavbu zahájíme ve druhé polovině příštího roku. Bohužel zhruba dva roky bude v té souvislosti uzavřeno návštěvníkům muzeum,“ dodala Andrea Křížová. Předpokládaná doba realizace projektu je dva roky od zahájení stavby.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru