Litoměřická nemocnice se začleňuje do sítí nemocnic Krajské zdravotní
Foto: Krajská zdravotní
Litoměřice

Litoměřice - Představitelé Ústeckého kraje, Krajské zdravotní, a. s. (KZ), města Litoměřice a Nemocnice Litoměřice, a. s., podepsali v pondělí 24. srpna na Krajském úřadě Ústeckého kraje smlouvu o nákupu litoměřické nemocnice a převodu nemovitých věcí.

Kupní cena je stanovena znaleckým posudkem a činí 119 700 000 Kč. Převod nemovitostí je bezúplatný, vzhledem k tomu, že je v minulosti město Litoměřice nabylo od státu bezúplatně.

„Jsem přesvědčen, že nákup litoměřické nemocnice je prospěšný jak pro Ústecký kraj a společnost Krajská zdravotní, tak pro město Litoměřice a nemocnici. Věřím, že Krajská zdravotní bude nadále fungovat a rozvíjet se jako doposud, a obyvatelům Litoměřicka se dostane stejně kvalitní péče jako ve všech nemocnicích největšího poskytovatele zdravotní péče v Ústeckém kraji,“ řekl Oldřich Bubeníček, hejtman Ústeckého kraje.

„Děkujeme za vstřícnost a tento krok Ústeckému kraji a městu Litoměřice. Společnost Krajská zdravotní má zájem o litoměřickou nemocnici dlouhodobě. Jedním z hlavních důvodů je, že všechna zdravotnická zařízení v České republice se v současnosti potýkají s nedostatkem personálu. Vstupem soukromé společnosti do litoměřické nemocnice by došlo v Ústeckém kraji k ještě většímu prohloubení této krize, což by bylo do budoucna pro celý Ústecký kraj špatně. Mohu slíbit, že litoměřická nemocnice bude na stejné úrovni jako všech pět našich současných nemocnic v Děčíně, Ústí nad Labem, Teplicích, Mostě a Chomutově. Nemocnici v Litoměřicích budeme rozvíjet a počítáme také s investicemi. Plány máme zpracované minimálně do roku 2032,“ zdůraznil Ing. Jiří Novák, předseda představenstva KZ.

2508nemocnicelt2

Foto: Krajská zdravotní

„Jsem přesvědčen, že začlenění litoměřické nemocnice do páteřní osy zdravotnických zařízení největšího poskytovatele zdravotní péče v Ústeckém kraji zajistí do budoucna udržení potřebné zdravotní péče v regionu a přilehlých spádových oblastí. Krajská zdravotní dlouhodobě usiluje o dodržování akreditovaných standardů poskytované zdravotní péče a dalších služeb napříč medicínskými obory, a buduje špičková zdravotnická centra prosazující se i v mezinárodní konkurenci,“ dodal Ing. Petr Fiala, generální ředitel KZ.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru