Ve městě probíhá údržba zeleně. Koruny stromů procházejí zdravotním prořezem
Zdroj: www.litomerice.cz
Litoměřice

Litoměřice - V těchto dnech dochází v Litoměřicích k prořezu stromů. Pracovníci v korunách dřevin byli k vidění v lokalitách Baarova, Na Valech, Švermova, Pokratická a na rohu ulic Daliborova a Topolčianská.

Rozsah prořezu je na každém stromu jiný. „Byly provedeny dva druhy řezů. Tzv. zdravotní řez slouží k zabezpečení dlouhodobé funkce a perspektivy stromu s udržením jeho dobrého zdravotního stavu, vitality a provozní bezpečnosti,“ říká Lenka Brožová z Odboru životního prostředí Městského úřadu v Litoměřicích. „V druhém případě šlo o řez redukční, lokální, směrem k překážce, jehož cílem je úprava podchozího a průjezdního profilu, redukce koruny ve směru překážky, docílení odstupné vzdálenosti definované zákonem, normou apod. či vytvoření průhledu,“ dodává. Četnost prořezů je rovněž individuální. Odvíjí se od stáří stromu a jeho umístění.

Město Litoměřice o zeleň systematicky pečuje a pravidelně se o ni stará. V posledních letech zakoupilo například již 160 zavlažovacích vaků. „Pomáhají mladým stromům po výsadbě. Jejich výhodou je, že voda jde přímo ke kořenům, nerozlévá se kolem a strom dostane přesně to, co potřebuje,“ sdělila Lenka Brožová.

V následujících měsících pak dojde k rozšíření zeleně o parkovou úpravu v lokalitě Mezibraní poblíž restaurace Bašta, kde bude i nový závlahový systém.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru