Konec závodní dráhy! V Březinově ulici došlo k úpravám, město tak reagovalo na petici
Zdroj: www.litomerice.cz
Litoměřice

Litoměřice - Řidiči projíždějící v Litoměřicích po frekventované Březinově cestě v Pokraticích by měli zpozornět. Sedm set metrů dlouhá ulice již není pouze hlavní silnicí. Město zde kvůli dlouhodobému nerespektování maximální povolené rychlosti přistoupilo ke dvěma dopravním úpravám, čímž reagovalo na petici podepsanou nespokojenými obyvateli této lokality.

První změna je na křižovatce s ulicí Revoluční a druhá s ulicí Nezvalova. V obou případech budete při příjezdu na Březinovu cestu a odbočení vlevo na hlavní silnici. Řidiči jedoucí po „Březince“ ve směru od Krušovické hospody potažmo nad Penny Marketem musejí tedy nyní výrazně snížit rychlost a dát přednost jiným vozidlům.

„Ani maximální povolená rychlost snížená u přechodů pro chodce na 30 km/h kudy chodí děti do školy, ani zpomalovací prahy nepomohly. Proto jsme i na základě požadavků od občanů města, kteří sepsali petici, přistoupili k tomuto kroku,“ sdělil místostarosta Litoměřic Lukas Wünsch s tím, že jak „třicítka“, tak prahy byly odstraněny.

Novou dopravní úpravu v této lokalitě schválily během jednoho roku všechny dotčené orgány. Jako bezpečnou a vhodnou ji vyhodnotil BESIP, Dopravní inspektorát Policie ČR, městská policie i majetkový odbor městského úřadu. „Řidiči, kteří zde dodržovali maximální povolenou rychlost a brzdili u zpomalovacích prahů, žádnou změnu prakticky nepocítí. Dvě opatření vystřídala jiná dvě opatření. Ukázněným řidičům děkujeme, že jezdí podle předpisů,“ uvedl místostarosta Wünsch.

Na celé Březinově cestě také došlo k zavedení zákazu stání kvůli zachování plynulé průjezdnosti. Zaparkovaná auta zde způsobovala velké problémy zejména řidičům městské autobusové dopravy, kteří byli nuceni i několikrát denně couvat. „Zákaz stání si však řada řidičů vysvětila jako "závodní rovinku" a přestali dodržovat povolenou rychlost. A měřit zde každý den prostě nelze. Na to policisté nemají kapacity," vysvětlil Lukas Wünsch. Hlavní silnice je vyznačena nejen značkami, ale i vodorovnou čarou, která řidiče na změnu upozorní.

K zásadní změně dopravního značení došlo poté, co Březinova cesta prošla v loňském roce stavebně náročnou rekonstrukcí vodovodu, na kterou navázaly další úpravy, včetně pokládky nového asfaltového povrchu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru