Tři muži připravovali loupež, takto to měli promyšlené. Akce ale nešla podle plánu
Ilustrační foto
Litoměřice

Roudnice nad Labem - Dne 21.7. krátce po deváté hodině večer došlo v Roudnici nad Labem na pozemku rodinného domu k incidentu, kdy muž za pomoci dalších osob zadržel 24letého muže. Druhý 20letý komplic z místa utekl. Následně po předání muže do rukou policistů, kriminalistům začala mravenčí práce a postupné rozplétání celého případu.

Hned druhý den se jim podařilo zadržet další dva komplice. Zadržení při výslechu pod tíhou důkazů uvedli, že připravovali loupež. Hlavní organizátor, 27letý muž, na místě ani nebyl a akci pouze řídil. O poškozeném věděli pár informací s tím, že by měl mít v domě vyšší obnos peněz. Po společné domluvě a datu provedení šli na věc.

Nejdříve museli překonat oplocení domu. Pod smyšlenou legendou, že jsou policisté, zavolali poškozenému a chtěli ho vylákat ven. Na akci byli velmi dobře připraveni. Ozbrojeni byli plynovými pistolemi a boxery. Rovněž si opatřili stahovací pásky a maskování obličeje.

"Pravděpodobně díky náhodě, že si těchto mužů poškozený všimnul a ti se zalekli, svůj čin nedokončili. I tak v současné době čelí trestnímu stíhání pro trestný čin Loupeže ve fázi přípravy, za což jim hrozí trest odnětí svobody až do výše 10 let. Všichni obvinění jsou stíhání vazebně," uvedla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru