Vznikne v Roudnici zařízení pro osoby s Alzheimerovou chorobou? Zastupitelé záměr podporují
Zdroj: www.roudnicenl.cz
Litoměřice

Roudnice nad Labem - Zastupitelstvo města Roudnice nad Labem na svém posledním jednání schválilo uzavření memoranda s VIAD delta, s.r.o. Společnost, která získala v dražbě areál bývalé léčebny dlouhodobě nemocných, plánuje investovat do vybudování objektu sloužícího k poskytování sociálních služeb.

Společnost VIAD delta, s.r.o. na podzim minulého roku nabyla v dražbě areál bývalé LDN a doposud má záměr tam vystavět sociální zařízení pro osoby trpící demencí či Alzheimerovou nemocí. Pozemky jsou, dle územního plánu, v lokalitě označené jako plocha občanského vybavení – veřejná infrastruktura, nekomerční zařízení.

Zástupci společnosti ještě před nabytím vlastnických práv zápisem v katastru nemovitostí seznámili roudnické radní se svým plánem a představili jim vypracovanou studii. Zároveň požádali, zda by s nimi Město v dané záležitosti neuzavřelo Memorandum, ve kterém by jim vyjádřilo podporu s jejich záměrem vystavět sociální zařízení.

Memorandum bylo projednáváno již na květnovém zasedání, připomínkováno zastupiteli i veřejností a na pondělním 10. veřejném zasedání Zastupitelstva města Roudnice nad Labem schváleno.

“Memorandum je jasným pozitivním krokem ze strany investora. Město se v něm k ničemu nezavazuje, na rozdíl od investora, který na jeho základě bude s vedením města konzultovat rozpracovanou studii až do fáze finálního projektu. Budeme mít tedy možnost navrhovat a prosazovat do projektu požadavky občanů a eliminovat tak případné nežádoucí jevy, ke kterým by mohlo docházet v případě, že se do komunikace s městem investor nezapojí a vypracuje projekt bez lokální spolupráce,” uvedl František Padělek, starosta města Roudnice nad Labem.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru