Dodávka vezla desítky kil kebabu při vysoké teplotě! Přepravci hrozí tučná pokuta
2x foto zdroj: Státní veterinární správa
Litoměřice

Ústecký kraj - Inspektoři Státní veterinární správy při společné kontrole s celní správou odhalili v Ústí nad Labem dodávku převážející 70 kilogramů mrazených masných polotovarů k výrobě kebabu při nedodržení požadovaných teplot.

Vozidlo přepravovalo polotovary při teplotě 2°C, zatímco požadovaná teplota uchování hluboce zmrazených polotovarů činí -18°C. Tato skutečnost se již projevovala povolením povrchu produktů.

Vzhledem k tomu, že se potraviny přepravovaly v rozporu s platnými veterinárními předpisy, inspektoři výrobky znehodnotili obarvením a nařídili jejich neškodnou likvidaci na náklady přepravce v asanačním podniku. Ve správním řízení, které bude zahájeno, hrozí kontrolovanému subjektu pokuta až do výše 1 mil. Kč.

0906kebab2V

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru